Pups gepland in het voorjaar van 2020
Puppies planned in Spring 2020

Luna vom Pfahldorf x Ben von der Elbtalaue

Bent u geïnteresseerd in een pup uit dit nest, dan nodig ik u graag uit voor een kennismakingsgesprek

Ben von der Elbtalaue

Brschl. ZB-Nr. 0591/10 gew. 08.03.2010
D1, D2, S1, VGP m.ÜF 306P. II Pr.,IKP1 129P. HN, HD B1

Luna vom Pfahldorf

Derby 1e prijs max. punten ( Klub Deutsch Kurzhaar Westfalen)
Kleindochter van internationaal werkkampioen de befaamde 'Royal Bill de Langeron'

Luna is een uiterst aangename korthaar, met super jachtaanleg en toch zeer trainbaar, taai en snel met uitgesproken passie. Ook een korthaar die ECHT door de dekking gaat!! Hard voor zichtzelf maar zacht voor het gezin!

Dit is een herhalingsnest waaruit uitmuntende jachthonden komen, alsook heel sociale en mooie Duitse kortharen. (zie reacties van mensen die een pup hebben uit een vorig nest van dezelfde combinatie)

Voornamelijk de rust, trainbaarheid en liefde voor het water komen naar voor.

Foto's van vorige nestjes van Siska, Filou, Honey, Luna & Nera

Enkele reacties van mensen die bij ons een pup kochten

Perle (Giulia), geboren op 20/01/2016 uit het tweede nest van Luna en Ben, is een absolute topper. Zij is de combinatie van een sportieve hond en een familiehond. Daarnaast heeft ze een echt jachtinstinct. Ze houdt van wandelen en lopen in de natuur. Ze is vaak vol vuur maar houdt van structuur en blijft steeds gehoorzaam. Bovendien is ze een schoonheid waarmee we veel spontane reacties krijgen.

Wij zijn zeer blij dat we gekozen hebben voor een pup uit een nestje van bij Mia

Piet Germonprez

Ondra (roepnaam Ona) geboren 04/01/2015 uit Luna en Ben, is supergevoelig, een echte knuffelhond. Maar ze is ook heel sterk. Ze komt op voor zichzelf en waakt over het huis en de mensen die ze graag ziet.
Ondra is dolenthousiast en tegelijk heel voorzichtig. Nieuwe dingen benadert ze met de gepaste omzichtigheid. Ondra is trainbaar, ze werkt graag, in regen en zonneschijn. Maar verdorie ook koppig. Je moet er tijd in kunnen steken.
Ondra houdt van andere honden, van spelen, ravotten en vooral van rennen!

Ona houdt ook van mensen maar dat heeft meer tijd nodig.
Eens ze je vertrouwt is het onvoorwaardelijk , in elke omstandigheid.

An Van den Bergh

Orion (roepnaam Basil) is intussen bijna 4 jaar oud , geboren 04/01/2015 uit Luna en Ben. Een betere gezinshond hadden wij ons niet kunnen voorstellen. Basil is rustig en kalm in huis, lief voor kinderen en andere honden en echt zachtaardig.
Wij hadden nog nooit een negatieve ervaring met een reactie van Basil naar mensen die op bezoek kwamen, hij is echt iedereens vriend.

Eens in het jachtveld verandert de rustige, luie Basil in een gedreven jachthond.
Van het moment dat ik hem bij jullie ben komen halen, heb ik Basil mee naar de jacht genomen. Hij leerde direct het verschillende wild kennen en leerde los te lopen in mijn buurt. Na 6 maand begon Basil zijn eerste jachtseizoen. Door de vele andere honden aan het werk te zien en door deel te nemen aan cursussen, is Basil uitgegroeid tot een jachthond om trots op te zijn. Geen inspanning is hem te veel. Door de dekking en door bramen, hij schrikt voor niets terug. Deze passie en gedrevenheid, samen met zijn korte haren zorgen geregeld voor bloed aan binnenkant van achterpoten en buik. Daarom krijgt hij op de te ruwe jachten een jasje aan.

Basil heeft een ongelofelijke neus en ik heb geleerd hem te vertrouwen. Als Basil gaat voorstaan, zit er wild! Ook al zijn er al trackers voorbijgekomen met andere honden. Als Basil staat, haalt hij wild naar buiten. Apporteren doet hij om zijn baasje te plezieren en je kan aan hem zien dat hij het echt leuk vindt.
Ook zwemmen is sinds het begin geen probleem. Een apport uit en van over het water gebeurt dan ook geregeld.

Er is maar 1 ding waar ik voor moet opletten: Basil stopt nooit.
Als het van hem zou afhangen, duurt een jachtdag eeuwig.
De andere honden doen het rustiger aan na de middag en tegen 16u blijven ze liever bij hun baasjes. Basil blijft zoeken en jagen tot ik hem verplicht te rusten.

Dankzij Basil heb ik al verschillende jachtdagen mogen meemaken omdat andere jagers en jachtrechthouders mijn hond hebben zien werken en hebben kunnen zien tot wat hij in staat is. Ik word geregeld voor mijn hond uitgenodigd op jachtdagen.

Bart Raes

Een zalige hond! Zowel op jacht als in het gezin... het is mijn eerste jachthond die ik africhtte... hij heeft een makkelijk trainbaar karakter doch hij is heel gedreven op jacht. Hij werkt met een zichtbaar enthousiasme! Ondanks zijn enorme jachttemperament is hij een heel aangename hond voor ons gezin. Hij is de beste vriend van onze 3 kinderen maar ook van onze oude hond die reeds 12 jaar een deel van ons gezin was toen hij bij ons aankwam.

Kortom een echte super hond voor ons!!

Alexander

Voici 2 photos de notre Phara, née le 20/01/2016, la représentant dans ses activités favorites, ç-à-d de longues promenades à travers les bois
et un repos bien mérité près de son ami le chat et le feu de bois. Elle nous accompagne dans toutes les circonstances, travail, sorties et vacances
récoltant partout des compliments sur sa beauté et sa gentillesse. C’est un chien très très affectueux et nous sommes toujours aussi heureux
de l’avoir à nos côtés, et elle aussi !
Merci de nous l’avoir confiée...

Christiane et Thierry

We zijn alvast ook supercontent van onze Philou (Pipa) vom Pfahldorf, geboren 20/01/2016. Zeer intelligent , zeer vatbaar voor aanleren van commando’s, neus werkt zeker goed. Stabiele meid. Mooi karakter. Kan perfect met kinderen. Mooie lichaamsbouw. Ondertussen is onze Pipa reeds mama geworden van 2 nestjes. 

Haar testen betreffende erfelijke ziektes en heupdysplasie waren allen formidabel!

Anja Vermeersch

Deze twee kanjers gaven het beste van zichzelf op de Eurodogshow te Kortrijk 2019 ! Philou "'Pipa" vom Pfahldorf: 1 Excellent - CAC - CACIB - Beste teef - BOS 

Svea van ‘t Land van Oden: 1 Veel Belovend - Beste baby
Svea van 't Land van Oden is een dochter van Philou "Pipa" vom Pfahldorf

Keurmeester: Dhr. Norman Deschuymere (B)

Polly (Cartouche), geboren op 20/01/2016

Cartouche is een heel lieve aanhankelijke gezinshond met een passie voor jacht.  Haar grootste kwaliteit is haar neus en geen enkel struikgewas houdt haar tegen.

Ze is heel stabiel van karakter en ook de gehoorzaamheidstraining verloopt voorbeeldig. Haar mooie bouw en houding heeft al menig compliment uitgelokt.


Groeten,
Dominique en Jeroen.

Wij fokken geen kwantiteit maar KWALITEIT

 • Broodfokkers herken je aan het aantal nesten per jaar. Een echt goede fokker die zichzelf respecteert fokt niet meer 1 nest per jaar of 2 jaar.
 • Meestal staan er verschillende kennels naast elkaar opgesteld bij broodfokkers.
 • De honden zitten buiten en van socialisatie is amper sprake.
 • Heel vaak hebben ze verschillende nesten op hetzelfde ogenblik, dan moet er bij de kandidaten kopers een belletje beginnen rinkelen..
 • gebruiken één en dezelfde reu voor alle teven, of die daar nu bij past of niet.
 • Vaak gebruiken ze het argument 'goedkoop', maar let op heel vaak wordt dit 'duurkoop'. Afwijkingen leiden vaak tot PEPERDURE dierenartskosten (in de honderden, soms > 1000 euro...
 • Niet zelden zijn er ernstige erfelijke ziektes, waar ze wijselijk over zwijgen.
 • Een broodfokker vraagt u niet uit over de reden waarom u de pup wilt en wat u ermee gaat doen in de toekomst.
 • Hij stelt u geen vragen over huisvesting, opvoeding of hondenschool.
 • Waar de pup terechtkomt maakt voor hem niets uit, als hij maar kan verkopen.
 • Een broodfokker werkt vaak met 'niet erkende' stambomen. Als u geen kenner bent, weet u niet dat de stambomen ongeldig zijn. Dit komt dan meestal pas achteraf aan het licht.
 • Vaak geven broodfokkers een garantiepapier mee voor een bepaalde termijn. Dit klinkt geruststellend maar in wezen is dit niet het geval. Een goede fokker zal u gedurende het hele leven van de hond advies geven bij een probleem.
 • Broodfokkers nemen het vaak niet zo nauw met welke ouders bij welke pup horen. Ze gooien vaak verschillende nestjes samen en laten de hondjes dan onder één koppel ouders registreren. Zo kunnen ze kwaaltjes van de echte ouders verdoezelen. Je komt dus nooit te weten of de ouders van je pupje aan heupdysplasie lijden, of ze rustig of agressief waren... iets wat kan doorgegeven worden aan de pups. Bovendien kunnen de ouders van de pup broer en zus zijn, of vader en dochter, dat komt u nooit te weten aangezien er geen officiële papieren zijn. Dit leidt heel vaak tot pups met zware erfelijke aandoeningen, die meestal pas op latere leeftijd opduiken.

© Duitse Staande Korthaarkennel "Vom Pfahldorf" - Webdesign: Smart Site Solutions