Laika

° 25/08/1987    + 20/07/1996

Onze eerste hond was geen DSK maar een beige Labradorteefje. 
Zoals veel mensen die nog nooit een hond gehad hebben, waren wij onwetend en gingen wij Laika halen bij een broodfokker. Ze was amper 5.5 weken oud toen ze bij ons terecht kwam.

Met veel liefde en geduld, vallen en weer opstaan hebben wij haar opgevoed, en het was een enorm lieve, intelligente hond.
Je eerste hond vergeet je nooit. 

Nadir von Mühlehof (Pitou)

° 16/09/1989    + 18/10/2001

Pitou was onze eerste DSK (reu) en wat voor een !

Hij was al 6 maand oud toen hij bij ons terecht kwam.  Hij was gefokt door een jager uit ons dorp en was het ‘overblijvertje’ van het nest.
  
Mijn toenmalige man was geïnteresseerd in de jacht, had de jachtcursus gevolgd en wou ook een echte allround jachthond. En dat was onze Pitou.  Hij was net 1 jaar oud toen hij voor de eerste keer mee ging op jacht en hij deed het uitstekend.

Hij behaalde ook verschillende prijzen op de DSK jachtproeven in Duitsland.

Pitou was onze beste hond voor de jacht. 

Quindo von Sottoheim (Duro)

° 10/02/1992    + 02/05/2005

Duro was een fantastisch mooie hond (reu).  

En hij deed zijn naam alle eer aan … .

‘Von Sottoheim’ : af en toe wat zotte kuren en ‘Duro’ : hard voor zichzelf.

Duro was minder geschikt voor de kleinwild jacht maar werd ingezet voor de nazoek op grootwild, Iets wat hij heel graag en ook uitstekend deed. 

Aika

° 02/03/1997    + 04/10/2002

Aika, ons eerste DSK teefje, was de dochter van onze Pitou (Nadir Von Mühlehof).

De fokker van onze Pitou wou absoluut een nestje met hem als dekreu, omdat hij wist wat voor uitstekende jachthond Pitou was. En wij kozen Aika uit als pup.  Aika was een slimme hond, maar werd niet gebruikt voor de jacht, ze was eerder onze eerste echte gezinshond.

Jammer genoeg verloren we haar toen ze amper 5.5 jaar oud was, na een operatie van een baarmoederontsteking die enkele dagen later toch verkeerd afliep. 

Siska

° 10/10/2002    + 11/11/2013

Toen we Aika zo plots verloren waren, bleef onze Duro (toen 10.5 jaar oud) alleen achter.  We wilden zo snel mogelijk een nieuwe pup en maakten (opnieuw) de fout om Siska bij een broodfokker te halen. Naar zijn zeggen had Siska een echte stamboom. Achteraf bleek dat geen St Hubertus stamboom, maar een stamboom van de V.O.E. die nergens erkend werd.

Omdat wij met Siska een nestje wilden fokken, hebben wij verschillende wedstrijden mee gedaan, zodat ze uiteindelijk een RISH kreeg van St Hubertus en toegelaten werd voor de fok.
Siska was een heel slimme hond en had ook een enorm sterk karakter.

Op 26 december 2005 beviel Siska van een nestje van 10 DSK, de start van onze kennel ‘Vom Pfahldorf’ 

Filou

° 25/05/2003    + 05/11/2016

Met het verlies van Aika, dochter van onze eerste DSK Pitou (Nadir von Mühlehof) waren we ook de goede jachtbloedlijn kwijt. In het nestje van Aika was er nog een teefje, Xyla dat bij een bevriend jager terecht gekomen was.

 En op onze vraag was deze jager bereid om eenmalig een nestje te fokken zodat de bloedlijn behouden werd en daaruit kozen we Filou.
  
Filou was een hondje met een gouden karakter. Half engel, half duivel.  Een engel als huishond , een duiveltje in de jacht. Super neus, super voorstaan, net als haar grootvader Pitou.

Filou werd mama van verschillende ‘Vom Pfahldorfkes’ met een gouden karakter 

Honey zé Stipek

° 19/07/2008

Honey gingen we halen in Tsjechië , niet bij een broodfokker, maar bij een heel gerenommeerde kennel van Duitse Staande Kortharen.
  
Honey is een DSK van ongelooflijke schoonheid maar met een heel zacht karakter, superlief en heel aanhankelijk.  
 
Honey werd mama van verschillende ‘Vom Pfahldorfkes’  

Luna vom Pfahldorf

° 11/02/2012

Luna is een dochter van onze Filou en Branko Vom Weissengehöft.

Ze heeft een enorm jachtinstinct en is ook een heel aangename huishond.  Verschillende jagers die Luna aan het werk zagen tijdens de jacht, waren geïnteresseerd in een pup van haar.

En zo werd ook Luna mama van verschillende ‘Vom Pfahldorfkes’

Nera vom Pfahldorf

° 26/05/2014

Nera is een dochter van Honey Zé Stipek en David von der Hansaburg.

Ze is een volledig zwarte DSK, net als haar vader.  Nera heeft een zacht karakter, net als haar mama, maar ze vindt het ook heerlijk om in de velden op zoek te gaan naar kleinwild.

Nera werd mama van een nestje ‘Vom Pfahldorfkes" 

© Duitse Staande Korthaarkennel "Vom Pfahldorf" - Webdesign: Smart Site Solutions